nyår

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Bröjade på en riktig fotolinje :) och flyttade ännu längre hemmifrån. dubbelt så långt bort faktiskt.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Har oftast inga
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nope
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? Danmark bara iår.
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? mycket
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 23 Augusti
8. Vad var din största framgång 2010? Fotot :D
9. Största misstaget? Min ensak.. men ångrar det som fan
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Jag är alltid halvsjuk :/ men sjuk i huvet isåfall :P
11. Bästa köpet? Min MAC!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Macbook pro
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? En hel del!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Gold dust med DJ frsch
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? happy face
16. Vad önskar du att du gjort mer? Varit en människa
17. Vad önskar du att du gjort mindre? ätit
18. Hur tillbringade du julen? hos mina föräldrar i skåne
19. Blev du kär i år? tyvärr inte
20. Favoritprogram på TV? tittar aldrig på Tv.
21. Bästa boken du läste i år? Ikommer snart på det.. glömt namnet för tillfället
22. Största musikaliska upptäckten? Ingen ny faktiskt
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? önska mig inget
25. Något du önskade dig men inte fick? nope
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Vill jag inte prata om
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? att vara mer med mina gamla vänner
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Jag har ingen stil direkt
29. Vad fick dig att må bra? att göra det jag älskar mest
30. Vilken kändis var du mest sugen på? hahaha :P sikken fråga.. hmmm vet faktiskt inte
31. Vem saknade du? Adam, anette, katja, Lisa.. min hund. och syster.. dom betyder mest

Helt färdig



idag, efter lunchen kom glasen till våra ramar! Det var något nervöst när man skulle hantera glasen, först måste man diska det, låta det torka, sedan ska man fönster putsa det, låta det torka. sedan ner i ramen, där får man putsa lite till eftersom att man drar ju på massa damm när man går från rum till rum, blåsa av med tryckluft,
eftersom att det ska vara helt dammfritt. Sen kan man passa in bilden, jag fick dock ta ut den och skära till lite eftersom att man såg en halv millimeter vit kant..

men i det hela taget gick det bra, inga glas gick sönder och jag är super nöjd! Och lite stolt över mig själv. Vi hade nämligen ca en vecka på oss att göra klart 98% av jobbet, dom sista 2% var glaset och monteringen..


här är iallafall bilderna såsom de ska hänga på utställningen..

Love it!!



Veckans bild till klasshängningen, Temat är randigt, och modellen är Jonas :)

jag får då säga, att jag älskar mitt liv just nu! jag menar, allt är verkligen super,
Jag får hålla på med det jag älskar mest, Fotografi, jag är omgiven av massvis med underbara
människor. Både i klassen och andra på skolan.. jag har 2 superbra lärare..
Jag utvecklas hela tiden, och blir bättre på det jag gör.
Jag trivs helt enkelt som fisken i vattnet..

Inför utställningen som vi har nu då, nu har jag fixat utskrifterna också, dom blev riktigt bra!
så idag är det montering av bilderna, för glaset kommer nu i eftermiddag.. sen är jag helt klar.
Underbart!

Ändrande planer,



pust!!! idag fotograferade jag den sista bilden till utställningen, och det är den sista, Jesus christ innan uppståndelsen.. jaja.. var lite nervörst där ett tag när man ska visa bildenrna för första gången men det gick bra :) me like.. och då kom även idèn av jocke att jag ska ha tre bilder istället för 3, så att det blir ett triptyk altarskåp. så att dom 2 stående madonnorna är på ytterkanterna och jesus i mitten.. så nu när jag trott allt jag hade allt klart och kunde ta sovmorgon imorrn blev det annat, blir mera rambygge och målande samt spikande. men inte mig emot.. denna utställningen ser jag verkligen fram emot!!

jesus bilden var det ett jävla pill med visade det sig.. ni som är intresserade utav att se före och efter bild mejla mig :)

Förberedelser och åter förberedelser



Som jag redan nämt så har vi utställning snart, och denna veckan förbereder vi, bygger osv.. vilket innebär en stor press och stress... men men, jag känner mig ganska lugn nu faktiskt.. Och lite stolt över mig själv...

Jag har sågat ut ramdelar, limmat, klistrat och målat ramarna som jag kommer att använda på utställningen nu.. skönt att bli klar med detta, så att när vi imorgon beställer glas till ramarna har jag måtten och allt färdigt..
Jag är även klar med en av bilderna till utställningen, som är den ovan,
Liknelsen är "lilla madonnan" som finns i bollnäs kyrka..
idèn växte fram efter att vi sett utställningen i hudiksvall på museet där.. jag ville få en människa att se ut som en träskulptur.. det var en del krågel här, men jag hade min vision i huvudet..
först hade jag tänkt mig att använda latex, men det vart slut, så jag fick komma på en annan lösning.. disskuterade med mina lärare om detta, och då testade jag att använda vattenbaserad väggfärg, i vitt.
provade detta på mig själv, torkade färgen hastigt med en hårfön och sedan drog jag isär färgen så att sprickor uppstod, Och jag blev riktigt nöjd med resultatet..

Som ni ser på bilden, så har jag då målat Josefin med denna färgen i ansiktet och en bit ner under halsen, denna bilden är tagen under andra försöket, i första försöket använde jag en röd färg som jag målade på, men resultatet blev jag inte riktigt nöjd ut, kanterna var för skarpa.. gullesons verk har nämligen rött i pannan, på kinderna, näsan och hakan..
I det andra försöket så uteslöt jag näsan och hakan, tyckte att det blev för mycket, och det ska ju endå vara en "modern" tolkning av den dåtida konsten. och istället för röd färg använde jag rouge istället.. och blev väldigt mycket nöjdare, använde även en helt annan ljussättning än under första försöket då jag enbart använde ett paraply.. nu testade jag en helt annan ljussättning, vilket var helt nytt för mig för jag har aldrig använt mer än en blixt.. men reslutatet blev desto bättre..

jag hade en avlång bouncer framför modellen, en blixt med en kon som riktar ljuset, bakom henne.. och en "hemmagjord" konstruktion som blixtrade på fonden bakom modellen.. jag hade först ett paraply enbart, men trots att jag hade på lägsta styrkan så blev ljuset såpass starkt att det tog bort effekten av konen, och att bakgrunden blev för ljus.. så jag tog ett lakan, och gjorde en form av inproviserad ram runt så att jag kunde täcka för paraplyet med lakanet utan att aggregatet blev överhettat.. yaiih for me.. nu blev det super!!!!

iallafall, nu har jag snurrat iväg lite mycket kanske...
Meningen var iallafall att hon skulle se ut som en träskulptur, att hennes hud skulle se ut som sprucket trä, med liknande sminkning med en modern touch.. och jag tror faktiskt att jag har lyckats... är väl bara vänta och se vad folks reaktioner blir då..

RSS 2.0