Döden



Texten som står under..

"

Döden är abstrakt.

Den finns överallt, vi kan se död, men vi kan nog aldrig greppa

Vad det egentligen är.

Döden är en oundviklig sak, men trots den vetskapen blir vi starkt påverkade.

 

Vissa väljer döden framför liv.

I förtvivlan och frustration tar de sitt eget liv.

Man bevittnar steg för steg hur deras hopp försvinner, hur de tynar bort.

Gradvis dör en bit av själen och man kan se det i deras ögon.

Förtvivlat försöker man att göra någonting, vad som helst.

Men har man passerat den där osynliga gränsen, slutar man att kämpa mot

hopplösheten, ensamheten och förtvivlan.

Tar man ett beslut.

Ingen återvändo finns.

 

Denna form av döden,

så påtaglig och stark,

är den värsta döden för mig.

En långsam och plågsam död, utan naturliga orsaker.

En död som egna tankar och känslor har skapat.

Så starka känslor att det tar över hela ens person.

En inre smärta ingen kan förstå.

Och man inser nog inte vidden av denna smärtan, förrän det är försent.

När döden inbefunnit sig. "

 

Ja, detta var då min redovisning av uppgiften om Döden.. svårt, starkt och otroligt känslosamt..


lek i studio



Hade ingenting att göra här i forsa som vanligt så blev en spontan fotografering i studion för att jamal ville ha en ny profilbild på facebook... så det blev en del bilder.. har bara orkat att göra 2 än så längem en men..

Denna människa är otroligt svår att fotografera, men ingen slår mig med att vara obekväm och jobbigt framför kameran tack och lov :P så det blev en del bra endå..

Bilden på mig är bara flumm för jag vifta lite på huvet så att håret flög och stirrade elak in i kameran..
så tror faktiskt att denna bilden på mig. är den första i bloggen där man ser någerlunda hur jag faktikt ser ut... hmm.. något fotoskygg kanske?

Mer flumm, det är fullmåne idag, så klockan 0:00 ka jag ut i den kalla natten och yla upp i den nattsvarta himmeln..

Alice i underlandet



Nästa veckas klasshängningstema är "Alice i underlandet".. varje elev i klassen har fått ett eget kapitel som vi ska fotografera, och bilderna ska hänga i numerisk ordning så att man kan följa sagan i bild..

Jag har kapitel 6, där alice hamnar i ett vägskäl, och smilkatten dyker upp.. men jag valde att inte ha med smilkatten, jag hade ritat den i photoshop. men det såg inte bra ut med "animerat" i bilden och det såg helt enkelt tacky ut.. men jag tror att folk kommer att förstå vilken del det är i historien endå :)

man får alltid hoppas iallafall... jag har haft en rejäl fotodipp på senaste tiden.. men nu är jag påväg tillbaka, men mycket inspiration och idèer.. vi får väl la se vad som händer..

DVD meny



Ja som jag sa i förra inlägget så har vi som uppgift att göra ett bildspel och en DVD meny som vi ska redovisa på fredag.. DVD menyn får man göra själv om man vill.. men den ska fungera, man ska länka mellan "framsidan" och kapitel och tillbaka.. samt då att man kan spela upp sitt bildspel.. precis som på en vanlig DVD..

väldigt kul upptäckte jag.. och jag som har fasat inför detta och inte gjort något.. '
och idag har jag suttit nu 7 timmar i sträck xD gjort bildspelet, tajmat med musiken..
och gjort denna DVD meny som ni ser ovan.. :)

första gången jag gör något sånthär.. så lite spännande är det.. får väl se hur det går allt.. :)

Bildspel



Idag har jag snart snuttit 5 timmar i sträck och jobbat på en uppgift vi har till på fredag, nämligen att göra ett bildspel, snyggt, med övergångar, musik, text, tajming med mera.. i Adobe premier pro..

men inte nog med det, dessa bilder som ska vara med, är 30 porträtt som vi måste ta, på kända människor, och veta deras namn och ålder.... OCH, vi ska bränna en DVD där vi i "Encore" har gjort DVD menyn, själva, med länkningar, bilder och sånt så att allt fungerar när man använder fjärrkontrolen som på en vanlig tv... jobbigt jobbigt..

Här ovan är ett av porträtten, så kolla, även jag kan ta helt vanliga porträtt :P och tog bara en bild på denna tjej dessutom.. så lite nice endå..

vi har även hängt upp nya bilder idag, Tema "skräck" och den bilden jag hängt upp finns i mitt förra inlägg.
Fler uppgifter som vi har är nästa veckas hängning, som är "alice i underlandet" boken, där varje elev har varsitt kapitel.. en uppgift om "döden". Där man ska illustrera vad döden är för dig., vad den har för mening m.m..

utöver detta, ska jag även pyssla ihop en bildserie till min ansökan, börja fota och skriva till mitt slutprojekt och mycket mer..

så här är det full rulle kan jag garantera.

Tema "Skräck"



Nästa veckas klasshängnings bild tror jag att det blir om jag inte kommer på någon annan idè..
och det blev vädligt likt som det jag hade tänkt mig faktiskt..
något problematisk fotografering dock.. eftersom att jag använde speglar..
Speglar som var 3*1,5 meter stora.. 2 stycken..
Varav den ena fick vi bära ner till källaren från ovanvåningen, något nervöst kan jag säga.

var tvungen att använda 2 speglar.. dels för att skärma av så att jag själv inte skulle synas i bild, och dels för att kunna vinkla "bilden" så att jag får den såsom jag ville.. så det vart lite klurigt må jag säga..

det roliga är att ida som är modellen, indirekt kollar in i kameran, för hon kollar på sin egen spegelbild, och genom spegelbilden tittar på mig, och in i kameran :)

I Photoshop, har jag tonat bort pupiller, Redigerat bort munnen, ändrat färgbalansen samt kontrast., och lagt på ett strukturlager, det är det som är "mönsterna" som är ovanpå fotografiet.. typ i kort och gott..



Jag själv har haft en helvetes vecka, haft problem med handleden igen.. fast myyyycket värre än vanligt, lyckats dra på mig en muskelinflammation och bristning i muskel.. utöver den knölen jag får ont av då och då som var orsaken från början, tills jag överansträngde mig i badminton, Tills johan råka slå till mig överhandleden så muskeln sprack..
Satans otur om jag får säga mitt... men men.. thats life.. har fått painmeds som jag ska käka i nästan 2 veckor.. så jag lär inte lida lika mycket av smärtan längre iaf :)

Den röda tråden



Denna veckans tema är "Röd tråd" fri tolkning, MEN, det ska vara en "tråd" med i bilden som ska börja och sluta i "mitten" av kanterna.. så det har jag lyckats med på ett ungeför men det var pilligt..

Denna veckan har varit total kass för mig, jag har haft NOLL inspiration, varit sjuk, och allmänt opepp, men så får det väl lov att vara ibland, dock hatar jag när jag inte kan komma på något, så blev glad på mig själv imorse när jag kom på denna idèn...

Det är den översta bilden som jag kommer att använda

vitruvianske mannen



Veckans klasshängningsbild, inspiritationen är av den vitruvianske mannen, Leonardo da vinci's teckningar och tankar om det gyllende snittet, då i människan. Det gyllende snittet är rätt facinerande om man tänker på det faktiskt, och i många aspekter, om man provar, så funkar det faktiskt, lite coolt endå..

Denna veckan har varit lite sisådär, jag har känt mig halvsjuk sen förra veckan, men igår hade jag kallsvettningar och feber, inte okej, men men, kommer att gå till skolan tills jag känner att jag inte klarar av det längre då vi har så himla mycket att göra,
Tror dock att jag har en inspirations svacka, de bilder jag tar, är bara bilder, jag känner ingeting speciellt, :( så var jättesvårt att välja vilken jag skulle använda.. men men..

RSS 2.0