Kaos!



det är fullkomligt kaos i mitt huvud och runt omkring mig just nu kan jag säga! Vi ska ju ha uställning om en vecka, och det är mycket som man ska hinna med, plus att deadlinen på beställningar av glas och passepartout är på torsdag. vilket innebär att man måste veta den exakta storleken på bilderna redan nu, vilket för mig är ganska svårt eftersom att jag inte har dom i datorn än..... Men men.. har bestämt mig för att ha A3 i och utfallande bild.. hoppas bara att det blir bra då när jag redigerar så att jag inte beskär bilden på fel sätt..

till råga på allt detta, så gick strömmen på hela skolan igår, detta resulterade i att larmet av någon anledning gick i våran datorsal, och alla datorerna dog och slutade att fungera, vi fick inte igång dom föränn idag vid lunch tid.. och där tillkom ännu mer stress än vad man redan har, eftersom att man behöver jobba med bilderna i datorn

Klassen var även i stockholm i helgen! Nice nice, fotomässan på fredagen, där jag gjorde ett riktigt kap, köpte en reflektorskärm för endast 100kr! och på lördagen var vi på fotografiska, hemresan var lite sådär, dåligt väder, mycket snö och många olyckor på vägen gjorde att det tog lite längre tid än beräknat men alla kom hem säkert.. bra det :)



bilden ovan är på min vän Liz, den är till veckans tema på hängningen som är "modellbild" alltså en bild på en person i studio, är fanktiskt riktigt nöjd :) Liz hävdar att man inte kan ta en bra bild på henne, och jag var ju tvungen att visa motsatsen :) och här är beviset :D

Lomo och snöstorm



idag så har vi gått igenom olika tekniker för att efterlikna lomo kameror, ganska kul att sitta och leka i photoshop.. dom här 3 är några exempel på vad jag lekt med :P den i mitten är bara ful :P och rolig

på den första bilden är det min kära nalle :) älskar den lilla krabaten, och han är nästan lika gammal som mig.. så han har en del år på nacken


Vi fick även reda på att vi i princip har ingen tid alls på oss att komma på, förbereda och genomföra våra idèera till fotografi till våran utställning vi ska ha innan jullovet på hälsingland museum.. vi ska nämligen tolka Haaken gullesons träskupturer som finns runt om i olika kyrkor här i norrland.. detta ska vi i princip fixa på en vecka, utöver alla andra uppgifter som vi har. och så ska man bygga ramar också.. tur att vi bara har utrymme till 2 bilder var :) jag har iallafall idag skissat upp mina idèer på papper med fula ritningar och text. så nu ska jag bara få ihop de modeller jag behöver, smink och latex :)

På fredag bär det av till Stockholm med klassen :D längtar så himla mycket! ska bli sjukt roligt, fotomässan, fotografiska, och på det bor jag på hotell :D älskar hotell och det är ju inte så ofta man gör det, speciellt frukosten längtar jag efter.. 

jag skulle nyss gå ut genom dörren och då var det full snöstorm :O var ju hur lungt som helst innan men nu ser man knappt ingenting

Närvaro av frånvaro



När döden berövat dig livet, bäddas du in i den tysta jorden, existensen av dig är ett minne blott.
Närvaron av Döden och Gud vakar över din kropp.
Nära och kära kommer och sörjer vid din grav, och ögonblick av en okänd närvaro uppstår.



flumm flumm.. detta är då mitt bidrag till temat "Närvaro av frånvaro" det är lite flummigt, men det tillåter en att tolka lite mer fritt. lite av den tanken jag har, är att den frånvarande är den döde som ligger i graven.. en grav i en kristen kyrkogård, figuren som svävar framför graven, kan tolkas på olika sätt.. välj själv, Den dödes själ, Döden själv, en sörjande ja vad som.. tolkningen är fri.. hur tolkar du bilden??

inspiration


känner mig lite filosofisk idag... funderar lite på vad inspiration egentligen är.. finns det en allmän syn på vad inspiration egentligen är? eller är det ett individuellt utryck från person till person VAD det egentligen är? Hur definierar man vad det är? Hur känns det? För dig?
Hämtar du inspiration från andra, eller bara känner du det då och då? utnyttjar du det? inspirerar du andra människor till att använda denna inspiration kreativt eller produktivt?

ganska intressant fråga faktiskt tycker jag.. kan fundera mycket om detta.. men har nog tjatat ut ordet Inspiration nu, och säkert felstavat det ett antal gånger nu.. men men..

Idag har jag iallafall Inspiration, till att fotografera, vi har nämligen ett tema till nästa vecka... "Närvaro i Frånvaro".
lite klurigt och ganska filosofiskt, om man vill. Sen vill man få till det finurligt också, som en form av "ahaa" upplevelse, och det är ganska svårt också, speciellt i forsa med omnejd. Får se hur det ter sig när jag fotograferat. kanske inte alls blir som den bild jag ser i mitt huvud, vem vet, kanske blir bättre, kanske blir sämre..

sjuk och party




japp, dålig på att uppdatera än en gång.. fast jag hade en legitim orsak... jag var sjuk, sjuk som en gris.. mådde riktigt krasst må jag säga.. nu vet en riktigt rejäl klassisk förkylning.. jobbig huvudvärt, hosta, nästäppa, snuva, feber, frossa and so on.. ni vet ju hur det e..

detta resulterade i att jag inte gick i skolan den veckan. så finns inte så mycket att lägga upp från skolan... men men..
på lördagen gick vi it på krogen.. vi hade suit up tema :) aragorn i kostym, jag i vit skjorta och kavaj och ellen i klänning, snajsigt värre.. mötte upp hannes och moa och vi begav oss till tre bockar.. trevligt men segt för vissa..
var live spelning, ett norrlänskt band som spelade bittinspirerad folkmusik... naahh, Not my piece of cake direkt..

alla drog vid tjugo i ett förutom jag och aragorn.. jag mingla runt snacka med folk.. träffade några assköna brudar och vi drog vidare till det andra haket som också hade spelning, anledningen till att vi inte gick dit först var att inträdet var på¨150 kr.. men snygg som man är lyckades man komma in gratis :D sikket ställe asså.. fattar inte varför vi inte gått dit tidigare! tre bockar är en sluskhak om man jämnför med det.

skriver senare... lite bilder.. flum redigering så inget att ta på allvar..

jahopp

fan vad jag är värdelös på att uppdatera då :P men så e det väl när man har roligt.. har varit hemma i skåne på lov hela förra veckan.. och i söndags tog jag lov från datorn. och idag började skolan så jag har helt enkelt inte haft tid.. sånt e livet intesant???
ja lovet började med..... guess what.. en skoluppgift..
hängde med min morsa till hennes jobb i köpenhamn. hemmet har flyttat till en ny byggnad som är hur stor som helst, och typ bara i glas, stakars gamlingar.. förvirrade redan som det är och så blir det ännu värre.. jaja


På måndagen kom min älskade katja till skåne <3 kärlek åt ryska brunbjörnen.. vart trevligt bortsett frn en fruktansvärt miserabel dag då allt verkligen gick åt helvete.. för allt och alla.. men sånt e väl osså livet antar jag.
torsdag gjorde jag ingenting.. typ låg häligt döende i min säng och gjorde inte så mycket.. kolla på film och lyssna på musik.. kela med hundarna och gick ut med dom och så..
på fredagen "Shoppa jag" :P en fet vinterjacka och ett par jeans.. välbehövligt kan man säga upp i den karga kylan i norrland.. helt sjukt egentligen.. i skåne kunde jag sitta ute på terassen i tjocktröja och inte frysa alls.. men så fort jag steg av tåget i norrland frös jag direkt och mina händer blev till is typ.. inte okej..

invigde min jacka idag när jag och ellen gick till affären för att handla. MAT! blev lite smått och gott, skinka, fetaost, tomater, äpplen, advocados, och en fryspizza. och mjölk såklart till mitt underbara te!


en rätt kul och mysig historia faktiskt.. jag gick till min absoluta favorit tebutik i lund, det enda jag visste när jag gick dit är att jag fick teet i julklapp förra julen, att det fanns ingefära i det och var roiboos. och expediten var så sjukt trevligt och hjälpte mig jätte mycket. tog fram massa teer som jag fick lukta på.. och till slut :D till slut mina vänner hitta jag mitt te! Så efterlängtat och gott så ni inte anar!


något annat som är lite kul och smått ironiskt. är att jag och simon, en i min klass. satt på samma tåg ändra från skåne till stockholm.. och till råga på det satt han i sätet direkt bakom mig. och ingen av oss märkte av den andra förän vi skulle gå av tåget..  men sen när vi väl kommit på tåget mot hudik så satt vi i bistrot en sväng och drack bränt tåg kaffe.. :P

när jag var i skåne så känndes norrland som en dröm faktiskt.. och när jag kom hit var det ju ingen här.. men på söndagen kom alla andra i klassen.. gud vad man har saknat alla faktiskt.. och att ha blivit saknad.. underbart..
nu ska jag pilla klart på lite fotouppgifter och sen ta mig en kopp av mitt underbara te och slänga på en film och mysa under täcket.... ett bra avslut på en härlig första dag i skolan..... SoLong gott folk

RSS 2.0